Udgivet i Øvrige indlæg fra Knæstøtte.dk

En introduktion til knæbind af merinould - til gigt- og ledsmerter

Af Knæstøtte.dk

Smerter i leddene er noget, som mange danskere oplever på et tidspunkt i deres liv. Der kan både være genetiske årsager og årsager som baseres på et løbende slid gennem et længere arbejdsliv. Det er en myte, at det kun er ældre mennesker der kan opleve gigtsmerter. Det kan også ske for unge mennesker, og endda selvom vedkommende ikke har haft fysisk nedslidende aktivitet. Rigtigt mange danskere kan derfor få brug for et assisterende hjælpemiddel til smerter i led, hvad end det er forårsaget af gigt eller af andre årsager.

Opleves der smerter i knæene, så er det knæbind der skal investeres i. Smerter i knæ er, sammen med smerter i håndled, nogle af de steder på kroppen som de fleste danskere får problemer med i løbet af deres liv. Det skyldes, at knæet tager imod meget vægt under kroppens mange bevægelser. Et forkert vrid kan derfor let slide på netop knæet.

Det er altid kroppens led som er de mest sårbare områder, og derfor er det på de steder, hvor to elementer samles, at man først oplever smerter. I dette tilfælde kan det også være genetisk bestemt, hvorvidt man har større sandsynlighed for at få smerter i knæene end andre. Sandt er det dog, at alle kan være ude for det, og at vi dermed står med en generel problemstilling.

Gør noget ved smerterne

Det kan føles meget invaliderende at have smerter i knæene. Det kan nogle gange være lettere med smerter i håndled, da de ikke er nær så involverede, når vi bevæger os rundt. Smerter i knæene kan derimod formindske lysten til at bevæge sig rundt, for på denne måde at undgå smerten.

Dette resulterer i en ond spiral, da den meget stillesiddende positur forårsager mere smerte. Det er vigtigt at træne sig ud af det, men det er vigtigt at bemærke, at for meget træning kan skabe større skader. Konsulter derfor en læge, så du kan dosere den rette mængde af fysisk aktivitet til at træne knæet op igen.

Et knæbind kan dog hjælpe til at tage nogle af de mere generelle smerter væk. Det kan hjælpe i hverdagens gøremål, hvor det er lettere at bevæge sig rundt uden at man får lyst til at sætte sig ned igen. Dette har den afledte positive effekt, at man har større tilbøjelighed til at bevæge sig rundt fysisk, hvilket har en god effekt på knæets bedring.

Kroppen er skabt til at bevæge sig, og dermed heler den også hurtigere ved fysisk aktivitet, hvis det doseres korrekt. Et knæbind er dermed et godt supplement til den ordinære genoptræning, som er blevet koordineret af en fagperson.

Knæbind af merinould er særligt godt til gigt- og ledsmerter

Når man står overfor at skulle anskaffe sig et knæbind, så opstår spørgsmålet om, hvilken type man skal vælge. Det er klart, at det er vigtigt med komfort, så man mindst muligt bemærker dens tilstedeværelse på kroppen. Mange kender måske ikke til knæbind af merinould, men dette materiale har en lang række gode fordele, som burde gøre dem til en overvejelse.

Vi kender alle til uldens særlige evne til at holde os varme. Merinould har lignende egenskaber, hvor det er ideelt til at holde sener og led varme. Varmen er med til at stimulere blodcirkulationen på stive led, hvilket afhjælper på mobiliteten og dermed også smerterne. En stor fordel ved et materiale som merinould er dermed de egenskaber som man almindeligvis kender ved uldprodukter - at kunne holde varmen.

Merinould har dog mange positive egenskaber som man ikke nødvendigvis finder ved fåreuld. Det er generelt mere raffineret, og man behøver dermed på ingen måde bekymre sig over, hvorvidt det vil kradse på huden eller på anden måde forårsage kløe. Merinould har en god ventilation, som lader huden ånde.

Det er et af de faktorer, som skaber den helt særlige følelse af komfort, som man oplever med merinould. Merinould er dermed et alsidigt materiale, der både kan give en stærk følelse af velvære, samtidig med at de skaber bedre bevægelighed i stive led. Knæbind i merinould kan ikke fås alle steder, men det kan købes hos Hafaro.

Det rette produkt

Med det rette produkt, behøver man dermed ikke at gå på kompromis med hverken sin egen bevægelighed i hverdagen eller sin følelse af komfort. Med den rigtige støtte, kommer man også hurtigere i bedring. Derfor kan det være en god ide at afsøge markedet og overveje en knæstøtte som ikke er lavet i gængse materialer. Merinould kan måske netop være det, som får kroppen ind i en mere opbyggelig bane.

Find det du mangler på knæstøtte.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 92 produkter fra mere end 13 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 179 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-19 09:17:29.

92
Produkter
13
Forhandlere
179
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.